Lykkemaja Barnkläder sånt Laholm

Våra goda grannar

Det är så härligt att både Laholmarna och turisterna uppskattar vår gemytliga stadskärna. Man strosar gärna i de vackra gränderna, tar en paus i våra fina parker, fikaroch äter gott, promenerar längs Lagan samt shoppar i våra unika butiker med stort utbud och fantastisk service. Laholm har blivit ett populärt utflyktsmål året om vi vill passa på att tipsa er våra personliga favoriter.

Laholm - en mysig stadskärna med stort utbud för shopping

Blommor & inredning 

Gör det hemtrevligt och mysigt hemma, både Önska Wykes och livsstilsbutiken Omformat har massor av fint för att göra det ombonat hemma.


Strax utanför centrum, på Nyby-området kan vi tipsa om en stor och välsorterad Elon med mycket fin beslysning till hemmet.


När du vill unna dig en fin fredagsbukett eller inreda med trevliga krukväxter tipsar vi om GrönaTing som även håller flera populära kvällskurser. Blommor hittar du även på Flora Garden.


Laholms biograf en av alla utflyktsmål i Laholm

Äta gott

I centrum, både kring Stortorget och Hästtorget finns många trevliga ställen för fika, glass, mat och annat gott. Laholms mest klassiska fikastopp är Conditori Cecil och hos Delihallen äter man gott i trevlig atmosfär.


Under sommaren så är Rökeriet en personlig favorit när man vill unna sig en god middag med vacker utsikt över Lagan.


Runt om Laholm finns många gårdsbutiker och lokala producenter att besöka. Många av dessa kommer på de uppskattade påsk-, höst-, samt julmarknaderna på Stortorget.


Kläder & mode

På modegata, Östertullsgatan, hittar ni massor av fint. Vi vill tips om väskor, hattar, handskar och annat härligt hos Tjäders väskor & accessoarer.  I Laholm hittar du ävenr Sveriges äldsta affär för damkkläder Frummerins.  En butik som lockar besökare från hela södra Sverige med sitt mode för både herr samt dam är populära Klädkammar'n.


I centrum kan du även handla smycken och klockor  hos Smycket och den kreativa som syr eget hittar tyger hos Tyglust. Eller så kan du få en klänning uppsydd hos SaraLaholm.


Strax utanför centrum, på Nyby, finns klädaffären Man & Woman fashion samt hela familjens skobutik SkoDon.


I Laholm hittar du flera butiker för inredning och blommor

Böcker & kultur

Med ett stort utbud av böcker för barn, ungdommar samt vuxna så är bokhandeln i Laholm mångas favoritbutik. Många besökare berättar  att de åkt till Laholm bara för vår fina bokhandel, den har blivit ett eget utflyktsmål.  Action, drama och massor av trevliga barnfilmer visas på vår  lokala bio, Biograf Maxim. En mysig aktivitet tillsammans med barn och barnbarn.


Laholms uppskattade Teckningsmuseum och Stadsbiblioteket är två andra besöksmål som anordnar mycket trevliga aktiviteter för barn och ungdommar. Laholm har ett aktivt kulturutbud med offentlig konst och vackra skulpturer. Via Turistbyrån kan du bland annat gå konstvandringar i Laholm. Läs mer hos VisitLaholm om Laholm som besöksmål.

Kombinera shopping i mysiga laholm med något gott att äta
unsplash